Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ψυχοθεραπεία


Γράφει η Άννυ Ζουργού

(αφιερωμένο στον Ντάνη, στον Ντένη, στο Σκράπυ, στο Λάκη, αλλά κυρίως στο Ρούντυ μου..)

Αθάνατη ελληνική tv σε περίοδο κρίσης. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε… Το προσωπικό μου αντίδοτο γνωστό σε φίλους και γνωστούς: internet, google, εικόνες με ζώα, ειδικά κουτάβια και σκυλάκια. Σε επόμενο στάδιο βιντεάκια στο youtube και η χαρά συνεχίζεται.

Ξέρω-ξέρω.. Το λιγότερο που μονολογείτε αυτή τη στιγμή είναι: «τι λέει το μαγεμένο;!». Κι όμως. Όταν έρχομαι σε επαφή με ζώα, ειδικά με σκυλάκια, νιώθω την καθαρότητα του κόσμου. Όχι των ανθρώπων (αύτη την αμφισβητώ όλο και περισσότερο τελευταία). Του κόσμου, του πλανήτη, της φύσης. Τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη, τι σημαίνει προστασία, τι σημαίνει στοργή, τι σημαίνει να χοροπηδάς από χαρά χωρίς να ντρέπεσαι, να σκουντουφλάς πάνω σε έπιπλα για να πιάσεις μια τρελόμπαλα, να σου τρέχουν τα σάλια επειδή βλέπεις μια λιχουδιά.

Σκεφτείτε το. Είναι στα αλήθεια τόσο διαφορετικά από εμάς; Πόσοι δε θέλουμε να κάνουμε όλα τα παραπάνω, αλλά οι ανθρώπινες συμβάσεις μας κάνουν να αισθανόμαστε ντροπή; Πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν με σεβασμό για τη φύση και την αίσθηση της ευθύνης για ένα πλάσμα που εξαρτάται από αυτά; Να μαθαίνεις από τόσος δα ότι οικογένεια σημαίνει να φροντίζεις και να σε φροντίζουν.

Γι’ αυτό, πάρτε τα σκυλιά και τα παιδιά σας και κυλιστείτε στα χώματα, στην άμμο. Στο γρασίδι, στα χαλιά σας… Όπου μπορείτε τελοσπάντων! Αγαπήστε τον εαυτό σας και τους άλλους με τα κριτήρια των σκύλων: δε με νοιάζει αν είσαι φτωχός, πλούσιος, όμορφος,άσχημος, χοντρός, αδύνατος, περίεργος, μοναχικός.. Αν μ’αγαπάς –και άρα ξέρεις να αγαπάς- σ’αγαπώ κι εγώ!! Και τότε, εκείνο το γλείψιμο στη μούρη, είναι η καλύτερη απελευθερωτική ψυχοθεραπεία στον κόσμο.-



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: