Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

BRAVE, η γενναία κοκκινομάλλα!

 
Γενναία.. αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει απόλυτα στην ηρωΐδα που ακούει στο όνομα Merida, στην καινούργια ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar –η οποία  εξαγοράστηκε από την Walt Disney-  και προβάλλεται στους κινηματογράφους και αυτήν την εβδομάδα.
Η πεισματάρα Merida μάς έκλεψε ομολογουμένως την καρδιά και μας έκανε να χαμογελάσουμε λιγάκι με τα καμώματα της.
Η ηρωΐδα μας είναι μια πριγκίπισσα αντισυμβατική, ξεροκέφαλη και πεισματάρα, σε σύγκριση με τις πριγκίπισσες που έχουμε δει σε παρόμοιες ταινίες κατά καιρούς.
Μεγαλωμένη με πολύ αγάπη από τους γονείς της, ζει σε ένα μυθικό Βασίλειο της Σκωτίας στους μεσαιωνικούς χρόνους.

 
Μην αντέχοντας την πίεση της μητέρας της, η οποία θέλει να την παντρέψει και να ασχολείται αποκλειστικά με τα πριγκηπικά της καθήκοντα, αποφασίζει να πάρει την τύχη στα χέρια της.
Με σύμμαχο το τόξο της, μιας και είναι δεινή τοξοβόλος, και με παρέα το πιστό της άλογο δραπετεύει από το κάστρο στο οποίο ζει και ξεκινά για το δάσος... Δυστυχώς, όμως, για αυτήν τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως τα περίμενε και μπαίνει σε ένα σωρό μπελάδες που θα αναστατώσουν όλο το Βασίλειο καθώς και τους συμμάχους της!
Κάπως έτσι ξεκινούν όλα στην πολύ καλή ταινία κινουμένων σχεδίων που μας κράτησε σε αγωνιά μέχρι το τέλος, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας.
Η ταινία προσφέρεται και για μικρά αλλά και για κάπως...μεγαλύτερα παιδιά, μιας και η ταινία έχει πλοκή και αρκετές σκηνές δράσης και δεν καταντά βαρετή σε κανένα σημείο της.
Τα καμώματα και η μορφασμοί, τόσο της Merida όσο και των τριών σκανδαλιάρικων μικρότερων αδελφών της, μάς χάρισαν αρκετές δόσεις γέλιου - κάτι που χρειαζόμαστε λίγο πολύ όλοι μας-.
 
Η ταινία, όπως είπαμε, είναι δημιουργία της Pixar και κυκλοφόρησε από την Walt Disney, με το budget της να φτάνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 185.000.000$.
Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Mark Andrews (John Carter σενάριο) και το όλο αποτέλεσμα της δουλειάς του αποζημιώνει τον θεατή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία προβάλεται και σε 3D, κάτι που απογειώνει σίγουρα την όλη εμπειρία.
Οι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες της ταινίας είναι Σκοτσέζοι και πιο γνωστή θα σας ακουστεί η φωνή του πατέρα της Merida, Fergus, τον οποίο ζωντανεύει με την χαρακτηριστική φωνή του ο Billy Connolly(Open season 2). H φωνή της Merida έρχεται από την Kelly Μacdonald(The decoy bride 2011,Harry Potter 2011) και το πάντρεμα της φωνής της με την ηρωΐδα μας ταιριάζει απόλυτα.
Ελπίζω στο μέλλον να ξαναδούμε αυτήν την ξεροκέφαλη μικρή κοκκινομάλλα σε μια νέα της περιπέτεια, μιας και είμαι σίγουρος ότι μέχρι τώρα θα έχει ήδη μπλέξει πάλι σε μπελάδες που θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο!
Ως τότε, σας προτείνω να δείτε την ταινία, μιας και είμαι σίγουρος ότι θα σας αφήσει με ένα γλυκό χαμόγελο στο τέλος...
 
 

Κωνσταντίνος Λευκαδίτης
klefkaditis@yahoo.com

5 σχόλια:

Maria Kok είπε...

Καποια μου θυμιζει....καποια μου θυμιζει.....
Καλε αυτη ειναι ιδια η Βιλκα!

Βίλυ είπε...

Ίδια δε λες τίποτα.
Πας καλά,παιδί μου;

Maria Kok είπε...

Τα εχεις βαψει κι εσυ τετοιο χρωμα καποτε......

Unknown είπε...

idia;;;;;;xaxaxxaaxaxaxxax...

Βίλυ είπε...

Χαίρομαι που σας διασκεδάζω!
Ρεμάλια!