Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Όταν οι πιτσιρικάδες μας βάζουν τα γυαλιά...

Εδώ μας φθάσανε, αυτοί που ψηφίσαμε σήμερα για να μας κυβερνήσουν αύριο!

Την παρακάτω ιστορία μου την κοινοποίησε η Άννυ Ζουργού χθες το βράδυ. Η Άννυ που πριν από λίγο καιρό είχε μοιραστεί μαζί μας τη θέση της για την...ελληνική πραγματικότητα. http://moirasou.blogspot.gr/2012/04/darling.html .

Την ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω μπορείτε να την βρείτε στο  www.alexiptoto.com ή στο pamepreveza.gr.

 
Άφωνη άφησε δασκάλα σε Δημοτικό Σχολείο κοινότητας των Κοκκινοχωρίων, ένας οκτάχρονος μαθητής, όταν τυχαία, ανακάλυψε το «μυστικό» του πριν λίγες μέρες.
Μέχρι εκείνη τη μέρα, το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του.

Ο φίλος του οκτάχρονου, ανέφερε η δασκάλα του με την παράκληση να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια, είχε πατέρα άνεργο και φαίνεται ότι μια μέρα, είπε στον οκτάχρονο φίλο του, πως σε λίγες μέρες, του είπε η μάμα του, δεν θα είχε υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο και ήταν στεναχωρημένη.

Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να του κόβει το σάντουιτς στη μέση, για να… μπορεί να το τρώει πιο εύκολα.

Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και βδομάδες, κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του. Κάθονταν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου το διάλειμμα, μοίραζαν το σάντουιτς και έτρωγαν μαζί.

Μια μέρα η δασκάλα τους, το πρόσεξε και τις επόμενες δυο μέρες τα παρακολούθησε. Την τρίτη μέρα, την περασμένη Δευτέρα, δεν κρατήθηκε. Τους πλησίασε και απλά τους έσφιξε στην αγκαλιά της.

Η δασκάλα κράτησε το μυστικό των δύο οκτάχρονων και όπως είπε, νιώθει μεγάλη χαρά που έχει στην τάξη της ένα τέτοιο μαθητή.
Υ.Γ. Όπως μου επισήμανε και η Άννυ, το σπουδαίο της υπόθεσης είναι ότι ο πιτσιρικάς δεν ζήτησε από την μαμά του και δεύτερο σάντουιτς, αλλά αρκέστηκε στο να μοιράζεται το δικό του. Ποιος ξέρει...ίσως και η δική του οικογένεια δυσκολευόταν να του παρέχει έστω και αυτό το κολατσιό...!  Εδώ φθάσαμε...Εδώ μας φθάσατε...!!!

2 σχόλια:

Maria Kok είπε...

Πραγματικά μας βάζουν τα γυαλιά ομως.....μπράβο!

Βίλυ είπε...

Μας τα βαζουν αλλα ξεχναμε ευκολα,να παρει....