Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΤΟ 2012



Το Κολλέγιο Ανατόλια παρουσίασε και το 2012 υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών του τόσο στις πανελλήνιες εξετάσεις όσο και στην εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στο εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στον χώρο της εκπαίδευσης. Η φετινή χρονιά, ήταν, επίσης, πλούσια σε διακρίσεις τις οποίες οι μαθητές του Ανατόλια απέσπασαν σε ελληνικούς και διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς.

Πρωτιές και ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεις, το 95% των μαθητών του Ανατόλια που συμμετείχαν σε αυτές (συνολικά 173 μαθητές) εξασφάλισε την είσοδο του σε πανεπιστημιακό ίδρυμα. Το 92%, δηλαδή 152 μαθητές, εισήχθη σε σχολές ΑΕΙ και το 8% σε σχολές ΤΕΙ. Το 51% των επιτυχόντων (78 άτομα) πέρασε σε σχολή που ήταν μία από τις τρεις πρώτες επιλογές του.  Ενδεικτικά, 10 μαθητές εισήχθησαν σε Ιατρικές σχολές, 4 μαθητές σε Φαρμακευτικές σχολές, 31 μαθητές σε Πολυτεχνικές Σχολές, 11 μαθητές σε Νομικές σχολές και 13 μαθητές σε σχολές Οικονομικών Επιστημών.

Εικοσιτέσσερις μαθητές κατετάγησαν στους 10 πρώτους της σχολής τους και συγκεκριμένοι οι:

Στυλιανού Σοφία, 1η Νομικής Θεσ/νίκης
Αβραμίδη Βασιλίνα, 1η Φιλολογίας Θεσ/νίκης
Τσάγκας Θεοδόσιος, 1ος Μηχανικών Χωροτ. & Ανάπτυξης Θεσ/νίκης
Τριανταφυλλίδου Μαρία, 2η Οικονομικών Επιστημών Θεσ/νίκης
Νικολαίδου Βικτώρια, 2η Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Μακεδονίας
Σαουλίδης Σταύρος, 2ος Πληροφορικής ΤΕΙ Θεσ/νίκης
Φουρναράκη Δόμνα, 2η Κοινωνικής Διοίκησης Θράκης
Χατζηνικολάου Άννα, 3η Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Μακεδονίας
Κυριακίδης Αναστάσιος, 3ος Μηχανολόγων Μηχανικών Δ. Μακεδονίας
Κάλφας Χαράλαμπος, 4ος Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσ/νίκης
Καραγκούνη Χρυσούλα, 4η Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση & στο Εμπόριο – ΤΕΙ Ηπείρου
Χατζησταματίου Αγγελική, 5η Πολιτικών Επιστημών Θεσ/νίκης
Χατζηβαλάση Στυλιανή, 7η Πολιτικών Μηχανικών Θράκης
Παγώνη Αφροδίτη, 7η Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Μακεδονίας
Ευθυμιάδης Μιχαήλ, 7ος Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσ/νίκης
Γερμανού Μιχαέλα, 8η Νομικής Θράκης
Μπάδης Χρυσοβαλάντης , 8ος Μάρκετινγκ & Διοίκησης Λειτουργιών  Μακεδονίας
Αντωνακούδης Αθανάσιος, 9ος Χημικών Μηχανικών Θεσ/νίκης
Αθανασιάδης Νικόλαος, 9ος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Θεσ/νίκης
Δημητρίου Πασχάλης, 9ος Ηλεκτρ. Μηχαν. & Μηχαν. Υπολογιστών Θεσ/νίκης
 Καδινοπούλου Νίκη, 9η Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Μακεδονίας 
 Χριστοπούλου Αικατερίνη, 9η Νομική Θράκης
Γέραλης Φοίβος, 10ος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσ/νίκης
Σπυριδωνίδης Δημήτριος, 10ος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Μακεδονίας

 Εισαγωγή μαθητών σε ξένα πανεπιστήμια

Την εξαιρετική εικόνα των επιτυχιών σε ελληνικά πανεπιστήμια συμπληρώνουν οι επιτυχίες των μαθητών του Ανατόλια οι οποίοι εξασφάλισαν τη φοίτησή τους σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης. Συνολικά 72 μαθητές εισάγονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, από τους οποίους οι 30 σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ με υποτροφίες συνολικού ύψους 3,997,476 δολαρίων. Τα πανεπιστήμια είναι: Brown University, University of Chicago, Johns Hopkins University, MIT, Pomona College, Smith College, Williams College, University of Cambridge, Imperial College London, University College London, Warwick University, University of Bristol, University of Edinburgh, St. George’s London, East Anglia, King’s College κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των υποτροφιών που απονεμήθηκαν, από το 2004 έως το 2012, από  πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε μαθητές του Ανατόλια είναι 20.097.584 δολάρια.
Διακρίσεις σε διαγωνισμούς


Παράλληλα, μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου του Ανατόλια απέσπασαν πλήθος διακρίσεων σε επιστημονικού και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, πανελλήνιες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Ενδεικτικά: 

Στον διεθνή διαγωνισμό  Zero Emission Racing Contest που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία, την Α΄ θέση κατέκτησαν οι μαθητές του Λυκείου Μάνος Περδικάκης και Γιώργος Πετκάκης οι οποίοι κατασκεύασαν κυψέλες καυσίμου και  θέτοντας σε λειτουργία οχήματα υδρογόνου.

Στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής ο Θέμης Πράπας απέσπασε εύφημο μνεία.

Στους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, βραβεύτηκαν 27 συνολικά μαθητές του Ανατόλια με πρώτα βραβεία και επαίνους. Πρώτο βραβείο κέρδισαν ο Θεόδωρος Κάλφας και ο Γιώργος Μπατζολής.

Στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Αρχιμήδης»  ο Νικόλαος Κουκουλεκίδης συμμετείχε στην 3η φάση του.

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό ο Ρένο Αγκόλι κέρδισε το 1ο βραβείο, η Κατερίνα Δημητριάδου το 2ο Βραβείο και η Αλεξάνδρα Τσιτσιλιάνου 1ο έπαινο.

Στους Αγώνες Ρητορικής που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο με τη συμμετοχή 24 σχολείων, η ομάδα της Κυριακής Διόλατζη κατέλαβε την 1η θέση. Η ομάδα της Αλίκης Στογιάννου ήρθε 2η , ενώ ο Παναγιώτης Ποδιώτης κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία του καλύτερου ομιλητή.

Στον διαγωνισμό Forensics 2012 ο Bruce Willis, μαθητής του ΙΒ, κατέκτησε την 1η θέση στις κατηγορίες Ομαδική Συζήτηση και Εκφραστικής Ανάγνωσης , ανάμεσα σε 15 σχολεία και 460 μαθητές,  ενώ η ομάδα του Ανατόλια βρέθηκε στην 2η θέση της ομαδικής κατάταξης.

Στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Συλλόγων Flanders Judo Cup ο μαθητής του Ανατόλια και αθλητής του τζούντο Γιώργος Μαλλιαρόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στους Βαλκανικούς Αγώνες Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο στη Σερβία η Μαρία Δεληγκάρη κατέκτησε τρία μετάλλια, δύο αργυρά και ένα χάλκινο.

Στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Θεσσαλονίκης για την κατηγορία παίδων o Χριστόδουλος Χριστοδούλου κατέκτησε τρία μετάλλια, δύο ασημένια και ένα χάλκινο.

Στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Βόρειας Ελλάδας η Άννα-Μαρία Χρυσάφη κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια.

Στο 4ο Τεχνικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Ένωσης TaeKwon - Do Βορείου Ελλάδας ο Ιωάννης-Αριστείδης Κυράνος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό παίδων.

 

 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Yes! Finally something about latest.
Also see my web site - online casino reports