Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Λέο Μπουσκάλια-Αξίζει να το διαβάσεις...

Από το βιβλίο Προσωπικότητα και Ολοκλήρωση του Λέο Μπουσκάλια

Η Λωρήν Άισλυ περιγράφει τον κόσμο μας σαν ένα τόπο "όπου ακόμα και μια αράχνη αρνείται να πέσει κάτω και να πεθάνει, όσο υπάρχει ένα νήμα που μπορεί να ξετυλιχτεί μέχρι ένα αστέρι". 

Ελάι Βίζελ: Αλλά από πού να αρχίσω; Ο κόσμος είναι τόσο τεράστιος, θα αρχίσω με τη χώρα που γνωρίζω καλύτερα, τη δική μου. Η χώρα μου όμως είναι τόσο μεγάλη! Θα ήταν καλύτερα να αρχίσω με την πόλη μου. Η πόλη μου όμως είναι κι αυτή μεγάλη. Θα ήταν καλύτερα να αρχίσω με τον δρόμο που μένω. Όχι, με το σπίτι μου. Όχι, με την οικογένειά μου. Δεν πειράζει. Θα αρχίσω με τον ΕΑΥΤΟ μου.

 Καλίλ Γκιμπράν: Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας. Είναι οι γιοί και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής. Για τον εαυτό της. Δημιουργούνται μέσω, αλλά όχι από εσάς. Και αν και βρίσκονται μαζί σας δεν ανήκουν, ωστόσο, σε σας. Ίσως τους δίνετε την αγάπη σας, αλλά όχι τις σκέψεις σας, γιατί αυτά έχουν τις δικές τους σκέψεις. Μπορεί να στεγάζετε τα σώματά τους, αλλά όχι και τις ψυχές τους. Γιατί οι ψυχές τους κατοικούν στο σπίτι του αύριο, που εσείς δεν μπορείτε να επισκεφτείτε, ούτε ακόμα στα όνειρά σας. Ίσως να παλεύετε να τους μοιάσετε, αλλά μην αναζητήσετε να τα κάνετε να σας μοιάσουν. Γιατί η ζωή δεν πάει προς τα πίσω, ούτε χρονοτριβεί με το χθες.

 Θερβάντες: Αγάπησε όχι αυτό που είσαι, αλλά αυτό που μπορείς να γίνεις. 

Μισέλ: Η ευτυχία μου είμαι ΕΓΩ, όχι ΕΣΥ, όχι μόνο γιατί μπορεί να είσαι προσωρινός, αλλά επίσης γιατί θέλεις να είμαι ό,τι δεν είμαι. Δεν μπορώ να είμαι ευτυχής όταν αλλάζω για να ικανοποιήσω μόνο τον εγωισμό σου, ούτε μπορώ να αισθάνομαι ικανοποίηση, όταν με κατακρίνεις ότι δεν σκέφτομαι με τον δικό σου τρόπο, όταν δεν βλέπω όπως εσύ. Με αποκαλείς αντάρτισσα, ωστόσο κάθε φορά που αππορίπτω τις απόψεις σου, εξεγείρεσαι ενάντια στις δικές μου. Δεν προσπαθώ να σου αλλάξω το μυαλό, ξέρω πώς προσπαθείς αρκετά σκληρά να είσαι ακριβώς εσύ και δεν μπορώ να σου επιτρέψω να μου λες τι να είμαι, γιατί είμαι συγκεντρωμένη στο να είμαι εγώ. Είπες πως ήμουν διάφανη και θα με ξεχνούσες εύκολα, γιατί λοιπόν προσπάθησες να χρησιμοποιήσεις τη ζωή μου για να αποδείξεις στον εαυτό σου αυτό που είσαι;
Δεν υπάρχουν σχόλια: