Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Το σύμπαν είναι φιλικό... (Ή μήπως όχι;)

Από το βιβλίο Το μυστικό της Ρόντα Μπερν


Πριν από πολλά χρόνια (το 2008), μια πάρα πολύ καλή μου φίλη, η Μαρία, μου έκανε δώρο το εν λόγω βιβλίο, γνωρίζοντας την αδυναμία μου στα ψυχολογικά βιβλία ανάλογου περιεχομένου. Στην αφιέρωσή της, μάλιστα, κάπου έγραφε: "Και επειδή το "Μυστικό" δεν καθορίζει το χρόνο που μπορείς να πετύχεις αυτά που ονειρεύεσαι, εγώ σου δίνω διορία μέχρι τις 12-10-2009" (ημερομηνία γενεθλίων μου).
Μπορεί, Μαράκι, να μην το κατάφερα μέχρι τότε -ούτε καν μέχρι σήμερα- αλλά υπόσχομαι να συνεχίσω να προσπαθώ.
Ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα αποσπάσματα και υιοθετήστε τα ή απορρίψτε τα με την ησυχία σας. Η συγγραφέας υπόσχεται στα εξώφυλλό της ότι με το "μυστικό" που μας αποκαλύπτει θα μπορέσουμε να έχουμε,  να είμαστε ή να κάνουμε ό,τι θελήσουμε.
Πολύ καλό για να είναι αληθινό, τι λέτε κι εσείς;

Ό,τι έρχεται στη ζωή σας, έρχεται επειδή το προσελκύετε. Και το προσελκύετε μέσω των εικόνων που έχετε στο μυαλό σας. Η ζωή είναι αυτό που σκέφτεστε.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που επιθυμούν είναι ότι σκέφτονται περισσότερο αυτό που δεν θέλουν παρά αυτό που θέλουν.

Αυτό που σκέφτεστε αυτήν την στιγμή δημιουργεί την μελλοντική ζωή σας. Δημιουργείτε τη ζωή σας με τις σκέψεις σας. Και επειδή σκέφτεστε διαρκώς, δημιουργείτε διαρκώς.

Οι σκέψεις είναι σπόροι, και η σοδειά που θα δρέψετε θα εξαρτηθεί από την ποιότητα αυτών των σπόρων.

Κρατάτε τη ζωή στα χέρια σας. Όπου κι αν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, ό,τι κι αν σας έχει συμβεί, μπορείτε να αρχίσετε συνειδητά να επιλέγετε τις σκέψεις σας και να αλλάξετε τη ζωή σας.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μια θετική σκέψη είναι εκατοντάδες φορές πιο ισχυρή από μια αρνητική.

Το αίσθημα της αγάπης είναι η υψηλότερη συχνότητα στην οποία μπορείτε να εκπέμψετε. Όσο περισσότερη αγάπη νιώθετε και εκπέμπετε, τόσο μεγαλύτερη δύναμη συγκεντρώνετε.




Αντιμετωπίστε τα αντικείμενα του πόθου σας ως κεκτημένα. Πιστέψτε ότι θα έρθουν να καλύψουν τις ανάγκες σας. Μετά αφήστε τα να έρθουν. Μην ασχολείστε άλλο, μην ανησυχείτε για αυτά. Μη σκέφτεστε την έλλειψή τους. Σκεφτείτε τα σαν δικά σας, σαν υπάρχοντά σας, σαν να βρίσκονται ήδη στην κατοχή σας.

Ανεβείτε το πρώτο σκαλοπάτι της πίστης. Δεν χρειάζετε να βλέπετε όλη την σκάλα. Απλώς ανεβείτε το πρώτο σκαλοπάτι.

Κάθε βράδυ, προτού πάτε για ύπνο, αναλογιστείτε ξανά τα γεγονότα της ημέρας. Όποια γεγονότα ή καταστάσεις δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλατε, ξαναπλάστε τα στο μυαλό σας με την ιδανική τους μορφή.

Για να αποκτήσετε αγάπη, γεμίστε τον εαυτό σας με αγάπη μέχρι να γίνετε ο μαγνήτης της.

Η δουλειά σας, είναι ο εαυτός σας. Αν δεν νιώσετε πρώτα εσείς γεμάτοι, δεν έχετε τίποτα να δώσετε σε κανέναν.

Όλη η δύναμη πηγάζει εκ των έσω και άρα βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας.

Είστε ο σχεδιαστής του πεπρωμένου σας. Είστε ο συγγραφέας. Εσείς γράφετε την ιστορία σας. Κρατάτε την πένα στα χέρια σας. Εσείς αποφασίζετε για την έκβαση.

Είτε πιστεύετε ότι μπορείτε, είτε ότι δεν μπορείτε, έχετε δίκιο και στις δύο περιπτώσεις.

Μωρέ λες;;;;






1 σχόλιο:

Maria Kok είπε...

Αχ! γω ειμαι αυτη????????????? Ποσο χαρηκα!!!!

Είχα γράψει εγώ τέτοια αφιέρωση???

Πάντως εγω νομιζω ότι κατάφερες το πιο σημαντικό μέχρι σήμερα: να ερωτευτείς!βλακα! δε νομιζεις?