Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μπήκαν στην Πόλη οι οχθροί..μ​έσω TV!!!

Πολύ μελάνι -ηλεκτρονικό και πραγματικό- έχει χυθεί τους τελευταίους μήνες ενώ γίνονται και ατέλειωτες συζητήσεις και αναλύσεις για την εισβολή των τουρκικών σήριαλ στην ελληνική (λέμε τώρα) τηλεόραση.


Με αυτό το θέμα θέλω να ασχοληθώ σε αυτό το κείμενο, μιας και νιώθω ότι αγγίζει  τη στήλη “Τι Παίζει”.


Τα τούρκικα σήριαλ έχουν πια κυριαρχήσει στην ζεστή ζώνη (prime time) των καναλιών στην Ελλάδα και κάθε μήνα όλο και ένα νέο αρχίζει. Είναι τυχαία όλα αυτά; Υπάρχει από πίσω κάποιο σατανικό σχέδιο που θέλουν κάποιοι να προωθήσουν;
Ακούω πολλούς στις συζητήσεις τους, είτε μέσω ραδιοφώνου είτε μέσω τηλεόρασης, να λένε ότι και για αυτό το φαινόμενο φταίει η λεγομένη οικονομική κρίση, δηλαδή το ότι δεν υπάρχει "χρήμα" να γίνουν ελληνικές παράγωγες ώστε να καλύψουν το πρόγραμμα τους τα κανάλια και βρήκαν αυτήν την πανεύκολη λύση.

Βέβαια, είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα γίνονται πολύ ακριβές παραγωγές που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ όπως το “Είσαι το ταίρι μου” ή το “Στο παρά πέντε”, σειρές που έγραψαν παγκόσμια ιστορία και προβάλλονται από όλα σχεδόν τα κανάλια στον κόσμο!

Ποιόν κοροϊδεύουν, άραγε, με όλα αυτά; Δηλαδή δεν υπάρχουν άλλες λύσεις; Επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για ξόδεμα, θα πρέπει ακούω τούρκικα όλη μέρα; Λύσεις, υπάρχουν πολλές! Δεν υπάρχουν εκεί έξω σειρές του εξωτερικού που να μπορούν να γεμίσουν το πρόγραμμα ενός καναλιού στην Ελλάδα;

Προσωπικά πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.  Άλλωστε, το έχω ξαναπεί: Η τουρκία αυτήν την χρονική περίοδο είναι στα πάνω της. Η χώρα αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, με λίγα λόγια το χρήμα ρέει και είναι άφθονο.


Οι "γείτονες" ψάχνουν να επενδύσουν, να αγοράσουν και να πουλήσουν. Εξάλλου, το κάνουν σε όλα τα Βαλκάνια. Ο μόνος που έχει κλειστή την πόρτα είναι αυτός ο “γκιαούρης” δίπλα τους.
Ο Έλληνας τρέφει πια μετά από τόσους αιώνες ενδόμυχους φόβους για τους τούρκους, ακούει  τουρκία και του βγαίνει το πατριωτικό από μέσα του.
Οι προσπάθειες των τελευταίων χρόνων να καταστείλουν αυτό το συναίσθημα -φόβου και απέχθειας- προς τους τούρκους έχει αποτύχει πάμπολλες φόρες.
Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη λέξη “Ελληνοτουρκική φιλία”, πόσοι τραγουδιστές δεν έβγαλαν τα λαρύγγια  τους στο ονομά της; Πόσα ζεϊμπέκικα χόρεψαν και πόσες κουμπαριές έγιναν;
Σας λένε κάτι όλα αυτά: Εμένα πολλά...

Μην ξεγελιέστε και να είστε σίγουροι πως αυτό που βιώνουμε στις τηλεοράσεις μας ειναι βάσει σχεδίου. Οι τούρκοι θέλουν να μπουν στην ελληνική αγορά και να αγοράσουν οργανισμούς, τράπεζες κτλ. Από ό,τι διαβάζω, τις μαρίνες τις έχουν ήδη βάλει στο χέρι.
Αυτό που τους δυσκολεύει στο να προχωρήσουν, είναι η εικόνα που έχει για αυτούς στο μυαλό του ο Έλληνας.
Και εδώ έρχονται τα τούρκικα σήριαλ να παίξουν τον ρολό τους, μιας και πολλά από αυτά που προσπάθησαν στο παρελθόν απέτυχαν.
Οι τούρκοι θέλουν μέσω των σήριαλ να αλλάξουν την εικόνα που έχει ο “μέσος” Έλληνας για αυτούς, δηλαδή να μην τους θεωρούμε αυτο που ο καθένας από μας, μέσα στην ψυχούλα του ξέρει. Είμαι, μάλιστα, σίγουρος πως αν τα ελληνικά κανάλια τους ζητούσαν τα τούρκικα σήριαλ τους τζάμπα και θα τα έδιναν και χίλια ευχαριστώ θα έλεγαν!

Κάποτε,όταν ήμασταν μικρά αγοράκια, θέλαμε να γίνουμε πιλότοι και να πετάμε ψηλά, όπως κάνουν σήμερα το όνειρό τους πραγματικότητα κάποια αλλά παιδιά πού πετάνε κάθε μέρα στους ουρανούς μας ... Δυστυχώς, όμως, ίσως οι μανάδες τους την ώρα που τα αγόρια τους κυνηγάνε τούρκους στον ουρανό, αυτές άθελα τους εδώ κάτω να βλέπουν τούρκους να ζούνε έρωτες, ίντριγκες,  μίση και πάθη!



Από εμάς εξαρτάται αν θα πετύχουν ή θα αποτύχουν σε αυτήν τους την προσπάθεια.
Ας κλείσει ο καθένας από μας την δικιά του κερκόπορτα και ίσως τότε γλυτώσουμε όχι μόνο από τους τούρκους αλλά...και  από την Εμινέ!!!!!

Κωνσταντίνος Λευκαδίτης

Υ.Γ. Οι λέξεις "Τουρκία"και "Τούρκοι" γράφονται σκοπίμως από τον συντάκτη με μικρό το πρώτο γράμμα για ευνόητους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: