Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προς… ναυτιλομένους!


«Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου», λέει η γνωστή ρήση , την οποία χθες βράδυ επάξια αντικαθιστούσα με το «λίγη μπύρα, ένας καναπές και μια καλή φίλη». Εκεί πάνω στην ψιλοκουβέντα, αφού είχαμε πρώτα συζητήσει για τις ζωές μας, τις ζωές των φίλων μας, της οικογένειάς μας, των συναδέλφων μας, των κοινών μας γνωστών, των παλιών μας συναδέλφων και ούτω καθεξής, η Φωτεινή-ανάμεσα σε ένα διακριτικό χασμουρητό- έριξε την ιδέα, έχοντας το ένα χέρι στο ποντίκι του λάπτοπ, ψαχουλεύοντας το blog μου. «Γιατί δεν κάνεις μια ενότητα με οδηγίες προς ναυτιλομένους»;
Εεεεε…. «Και ποιος θα συμβουλεύει ποιον»;
Μετά από λίγο, πήρα την ερώτηση πίσω. Φθάνει πια η μετριοπάθεια, σκέφτηκα, έτοιμη να ανεβώ στον καναπέ και να πάρω το ρητορικό μου ύφος. Η αλήθεια είναι ότι πριν από μερικά χρόνια, είχα σκεφτεί να το κάνω και επάγγελμα, αυτό με τις συμβουλές. Δεν το θεωρώ τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι με το που με βλέπει κανείς, νιώθει την ανάγκη να μου ανοίξει την καρδιά του. Όχι, όχι, δεν αναφέρομαι στους φίλους μου. Αναφέρομαι στην κυρία στο διπλανό κάθισμα στο ΚΤΕΛ, στον κύριο από το περίπτερο που πάω κάθε πρωί να αγοράσω την εφημερίδα, στην δεσποινίδα από την ουρά της Τράπεζας, μη σας πω και στην κοπέλα από το 11880, η οποία συχνά πυκνά με ενημερώνει για το ποιο νοσοκομείο εφημερεύει και σήμερα (βλ. πάλι Φοβάμαι…άρα δεν υπάρχω). Οι φίλοι μου, μάλιστα, που ξέρουν αυτό το «ταλέντο» μου δεν ήταν λίγες οι φορές που επέμειναν να ανοίξω μια γραμμή 090 (κάπως αλλιώς πρέπει να λέγονται πια), μήπως και βγάλουμε κάνα λεφτό. Δεν ξέρω αν στο πρόσωπό μου κάποιοι βλέπουν την Τένια Μακρή-τι να κάνει και αυτή η ψυχή άραγε;-, ξέρω ότι όποιος δεν με ξέρει καλά, έχει την ψευδαίσθηση ότι δίνω πολύ καλές συμβουλές. Και χρησιμοποιώ την καθόλου κολακευτική λέξη «ψευδαίσθηση», καθώς αν με ξέρεις έστω λίγο, δεν αργείς να καταλάβεις ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να εφαρμόσω τις συμβουλές που με άνεση και χάρη μοιράζω.
Τι συμβουλές να δώσω; 


10 τρόποι για να καταπολεμήσετε τις φοβίες σας; (ας καταπολεμήσω πρώτα τις δικές μου)
10 πρακτικές λύσεις να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας; (αν βρει κανείς τη δική μου, ας μου την επιστρέψει σας παρακαλώ)
10 έξυπνες λύσεις για να πατήσετε πόδι στη δουλειά; (ασχολίαστο) ή μήπως 10 tips για να τρέχει από πίσω σας; (την στιγμή που έχει καιρό να τρέξει κανείς πίσω από εμένα;)

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι φρόνιμο να συμβουλεύουμε τους αγαπημένους μας, διότι σίγουρα οι συμβουλές μας έχουν υποκειμενικό χαρακτήρα. Δεκτό.
Σε αυτήν την ενότητα, όμως, θα επιδιώξω να «παίξω αυτό το παιχνίδι». Να αγγίξω θέματα και ζητήματα, τα οποία προκύπτουν συχνά-πυκνά στην καθημερινότητά μας και απλά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Με χιούμορ και αισθητική (θέλω να πιστεύω) θα δώσουμε οδηγίες προς ναυτιλομένους, ανάλογα με την εκάστοτε περίσταση. Μην βιαστείτε να τις ακολουθήσετε κι εσείς και σας πάρουμε στο λαιμό μας.
Καλή ανάγνωση και ο Θεός βοηθός σας!

Με αγάπη, Βίλυ 
ΥΓ.: Πείτε μας τους προβληματισμούς σας στο villyargiroudi@gmail.com και θα βάλουμε τα δυνατά μας να σας...καταστρέψουμε!

2 σχόλια:

Maria Kok είπε...

Εσυ, όντως,δε μπορεις να τις εφαρμοσεις, αλλα οι συμβουλές σου είναι πάντα πολύ σοφές- σωστές λες και εχεις περάσει από τη δύσκολη θέση του καθενός σ αυτή τη γη!!!!

( Ακόμα και πριν ερωτευτείς, πριν κάνεις σχέση κτλ κτλ, ερμήνευες τα πάντα μ' ενα δικό σου μαγικό και σωστο τροπο.....)

Και παντα ελεγα: " βρε λες? ετσι θα 'ναι "......

Βίλυ είπε...

Παρακαλώ να σημειωθεί το άνωθεν στα πρακτικά...